Jeppe Aakjær i nye klæder

KulturCenter Skive, Spar Nord Salen
Køb billet

Korkoncert i KulturCenter Skive, 16. marts 2023 kl. 19.00-21.15

Der er mere i den gamle Mester, end det vi allerede ved og synger. 196 lokale korsangere genopliver Jeppe Aakjærs tanker og følelser, når de til en festlig korkoncert 16. marts 2023 synger hans gamle, ukendte prosatekster og hylder Aakjærs nutidige relevans.

Kom og vær med – og mød også komponist Kristian Bisgaard og sangskriver Anette Prehn, der har bragt ukendte sider af Aakjær til live! Mød 196 korsangere fra Skive-egnen når de bringer ukendte tekster af Jeppe Aakjær til live ved en festlig korkoncert, der hylder den gamle Mester.

På Jeppe Aakjærs gravsten ved Jenle i Salling står der med Aakjærs egne ord, at her hviler ”asken af usungne sange”. Hvad mente Aakjær mon med de ord? Gemmer der sig mon en slags uopdagede sange i hans livsværk, som vi endnu ikke har taget i vores mund?

Anette Prehn har været på gådejagt efter svaret i Aakjærs ukendte breve, foredrag, artikler og erindringer. Nogle ord er mere end 130 år. De er dog hverken på vers eller rim og kan derfor ikke synges i sig selv. Med allerstørste nænsomhed og respekt for Aakjær har Anette Prehn pustet den gamle Mesters ord til live sammen med komponist Kristian Bisgaard. De har skabt 21 nye sange, som blev udgivet af Gyldendal i bogen ”På gådejagt efter Jeppe Aakjærs usungne sange” i 2021. Bogen fik 5 hjerter i Politikens anmeldelse og Skive Folkeblads chefredaktør Ole Dall kaldte den både ”vellykket”, ”fortræffelig” og en “flot nutidig fortolkning af Aakjærs ånd”.

Denne martsaften får du mulighed for at høre fem lokale kor – med i alt 196 korsangere – fortolke Aakjærs ukendte prosa. Lad dig overvælde. Le. Og syng med på fællessangene, som også er en del af programmet. Mærk forbundetheden, som opstår i rummet, når vi udforsker og nyder Aakjærs finurlige ord. Komponist, korleder og pianist Kristian Bisgaard spiller for til koncerten, mens sangskriver, forfatter og sociolog Anette Prehn binder det hele sammen med sin medrivende fortælling og overraskende Aakjær-citater. Vi kan være så stolte af vores kulturelle arv her på Skive-egnen. Lad os sammen fejre, at nye sider af Aakjærs tankeverden er blevet opdaget og nu endda kan synges.

Tag din nabo, ægtefælle, ven, børn eller børnebørn med til denne mindeværdige aften.

Billetpriser:
Normalpris kr. 95,00
Billetter til unge under 18 år: kr. 30,00

De medvirkende lokale kor er:
Skive Musikskoles kor, Limfjordskoret, Sallingkoret, Flyndersøkoret og Skiveegnens Herrekor.

Arrangører:
Skive Musikskole, Anette Prehn og Kristian Bisgaard.
Korkoncerten er støttet af Aakjærselskabet og desuden sponsoreret gavmildt af Spar Nord Fonden.

Måske er du også interesseret i: