Allan Olsen

Skive Theater
Køb billet

Den dansk-amerikanske entertainer Victor Borge, som i sin tid besøgte Skive hele to gange, blev engang spurgt, hvad en god karriere i showbizz er?

– Ja det er jo et ret sjældent dyr, svarede Borge. 

– Ét der går godt. – Konstant langsomt op- og aldrig nedad…”

Hvorvidt Victor Borge kendte noget som helst til Allan Olsen, er tvivlsomt.

Men få på den danske musikscene passer vist bedre på Borges definition på en god karriere, end Olsen. Fra de små værtshuse for mere end 40 år siden, via spillestederne og festivalerne til sidste efterårs stort anlagte og udsolgte jubilæums-turné i landets største koncerthuse. Og som altid: 

Alene med diverse strengeinstrumenter, sangene og de dertil hørende anekdoter og rablerier. For Allan Olsen er der ikke den store forskel på at optræde i et ydmygt forsamlingshus eller i Det Kongelige Teater. Det er samspillet med publikum, der skaber magien. 

I sin bog, ”Laksetrappen” (2019) beskriver Olsen indgående sin tilgang til at stå på scenen, og om hvordan han finder det en fornærmelse at møde sit publikum alt for velforberedt.

– Der må gerne være gode odds for at noget går galt undervejs, mener den garvede trubadur. – Så sker der sgu’ da noget …

Hundredvis af sange, 20 pladeudgivelser, to bogudgivelser, fire Grammy/Music-Awards og mange andre udmærkelser, samt tusinder af koncerter senere … 

Alligevel er det på scenen foran – og sammen med sit store trofaste publikum, Allan Olsen for alvor glimrer, og fortsat udvikler sin sublime sangskrivning og optræden. En aften i selskab med Olsen er ikke så tosset endda – og sådan én har vi i vente i Skive Theater.

Find vej

Skive Theater er beliggende Theaterpladsen 10, 7800 Skive

Parkering

Skive Theater har gratis p-pladser lige udenfor døren.

Garderobe

Der er gratis garderobe i foyeren. Garderoben er på eget ansvar.

Bar

Før og efter alle alle show vil baren i Skive Theater være åben.

Måske er du også interesseret i: