Ballet: Nøddeknækkeren

KulturCenter Skive, Spar Nord Salen
Køb billet

Nøddeknækkeren – for alle der elsker jul og ballet

Fra Ukraine kommer den anderkendte ballettrup fra Grand Kyiv Ballet og opfører klassikeren Nøddeknækkeren, der har fortryllet publikum i generationer og fortsætter med at være en tidløs klassiker, der bringer julestemningen til live på scenen med elegance og skønhed. 

Der er julehygge af højeste karat til alle aldre, når lille Marie og hendes nøddeknækkerprins drager ud på en farefuld og forunderlig rejse, hvor alt kan ske. Og det hele sker til tonerne af Tjajkovskijs musik, der med sine mange genkendelige, iørefaldende temaer, sin fantasifulde humor og sin overraskende og raffinerede idérigdom er blevet et af de mest elskede værker i musikhistorien.

Da George Balanchine i 1954 skabte sin uimodståelige udgave af balletten Nøddeknækkeren, udtalte han, at den var til børn og til de voksne, der stadig har barnets hjerte: ”for i ethvert menneske er den bedste og vigtigste del den, der er forblevet fra barndommen”.

Handlingen følger Clara, en ung pige, der modtager en nøddeknækkerdukke som julegave. Da festen slutter, og natten falder på, bliver hun transporteret ind i en magisk verden fyldt med eventyrlige skabninger, herunder musekongen og sukkerfeen. Nøddeknækkeren dukker op som en ægte prins, og sammen tager de på en fantastisk rejse gennem Slaraffenland.

Højdepunktet i balletten er uden tvivl den berømte “Landet fuldt af Slik” scene, hvor Clara og Nøddeknækkeren møder en række farverige karakterer, der repræsenterer forskellige former for slik og desserter. Slikket danser for dem, og sukkerfeen præsenterer en vidunderlig ballet, der er en hyldest til alt, hvad der er sødt.

“Nøddeknækkeren” er en fejring af fantasi, eventyr og julens magi. Det er en forestilling, der appellerer til publikummets barnlige nysgerrighed og glæde, samtidig med at den byder på imponerende koreografi og en enestående musikalsk score af Tchaikovsky.

Grand Kyiv Ballet ønsker at støtte renoveringen af Ukrainsk Ballet Academy i Kyiv og renovere balletskolens soveafdeling, og derfor tilfalder overskuddet fra forestillingen disse to formål. Af samme grund har KulturCenter Skive valgt ikke at opkræve leje for brug af koncertsalen.

Ved at købe billet til denne forestilling giver du dig selv, dine børn og børnebørn en fantastisk gave, men samtidig støtter du de svære vilkår i Ukraine.

Varighed: Cirka 2 timer med en pause.

Find vej

KulturCenter Skive er beliggende Skyttevej 12-14, 7800 Skive

Parkering

KulturCenter Skive har 650 gratis p-pladser lige udenfor døren.

Garderobe

Billetter til arrangementer i vinterhalvåret (15/9-15/4) er automatisk blevet pålagt et garderobegebyr på 15 kr., så du uden yderligere betaling kan benytte vores bemandede garderobe.

Garderoben lukker 30 min. efter endt arrangement, og er herefter på eget ansvar.

Bar

Før og efter alle alle show vil baren ved Koncertsalen være åben.

Pausebar

Som noget nyt tilbyder vi nu også fri bar i pausen med øl, vand, vin og udvalgte drinks.
Herudover er der snacks på bordene og adgang til særskilte toiletter.
PauseBar foregår i Spar Nord Lounge.

Adgang til PauseBar skal købes i baren ved Koncertsalen inden showet starter.

Måske er du også interesseret i: