Hyldestkoncert til Björn Afzelius.

Björn Afzelius – en hyldest af: Guran, Nyberg & Nord

Skive Theater
Køb billet

BJÖRN AFZELIUS – en hyldest af: Guran, Nyberg & Nord

Endelig er der mulighed for at opleve Björn Afzelius’ mest elskede sange live!

Det er 25 år siden den svenske sanger og samfundsrevser, Björn Afzelius, døde. Hans sange er kendt og elsket i hele Skandinavien, og plader som Tusen Bitar, Exil og Danska Nätter er blevet en vigtig del af vores fælles musikalske arv. Björn Afzelius turnerede flittigt i Danmark, og havde her et trofast publikum frem til 1997, hvor han desværre måtte indstille sine koncerter på grund af den kræfsygdom, som han siden mistede livet til i en alder af kun 52.

Det er ingen ringere end Olle Nyberg, som var kapelmester og keyboardspiller i Björn Afzelius’ legendariske band, Globetrotters, der står bag initiativet til turnéen, og som selv sidder ved tangenterne på scenen. Nyberg spillede med Björn Afzelius i 15 år og producerede flere af hans plader. Olle Nyberg har desuden en lang historie på den danske musikscene, hvor han har spillet sammen med blandt andre Lis Sørensen, Backseat, Allan Olsen og Billy Cross.

På guitar og sang er Mikael Nord Andersson, som er én af de tunge musikalske sværvægtere med navne som Roxette, Björn Skifs, og Scorpions på sit CV. Nord har desuden produceret soundtracket til Spiderman II.

Sidste, men bestemt ikke uvæsentligste mand i trioen, er Göran ”Guran” Blomgren ligeledes på sang og guitar. Guran var i 10 år turnéleder og lydansvarlig på Björn Afzelius’ live koncerter i hele Norden. Han har en lang karriere bag sig som troubadour, og han deler gavmildt ud af historierne fra tiden med Björn Afzelius.

Således er der disket op med de allerbedste forudsætninger for en unik rejse rundt i Björn Afzelius’ univers med sange, som er mere aktuelle nu end nogensinde. Sætlisten byder blandt andet på nye fortolkninger af klassikere som Juanita, Sång till Friheten, Tusen Bitar og Till min Kära, og de krydres i bedste Afzelius-stil med anekdoter og kommentarer mellem numrene.

GAFFA skrev:

“En absolut hæderlig hyldest – og det nærmeste, man kommer på en Afzelius-koncert i 2024.

Velkommen til en aften i selskab med Guran, Nyberg & Nord!

Find vej

Skive Theater er beliggende Theaterpladsen 10, 7800 Skive

Parkering

Skive Theater har gratis p-pladser lige udenfor døren.

Garderobe

Der er gratis garderobe i foyeren. Garderoben er på eget ansvar.

Bar

Før og efter alle show vil baren i Skive Theater være åben.

Måske er du også interesseret i: