Chris Minh Doky & New Nordic Jazz Trio

Skive Theater
Køb billet

Den kendte bassist og internationalt anerkendte jazzstjerne Chris Minh Doky lægger nu corona’en bag sig – og tager atter på turné. Og det bliver vel og mærke en turné, der bringer ham til Skive.

Chris Minh Doky fortæller:

– Jeg elsker at spille bas, skabe og dele musik. At kunne gøre det så mange steder i verdenen er et kæmpe privilegie. Men at spille i mit hjemland – live – foran et dansk publikum, er dog noget af det bedste jeg ved. Efter denne lange nedlukninger med et utal af aflyste turneer, er jeg nu ved at sprænges af glæde over igen, at skulle ud på turne!
 
Chris Minh Doky har koncerter på 20 danske spillesteder på programmet, og det bliver eneste chance for at opleve bassistens velkendte melodiske og varme tone på dansk grund, i 2022. Efter Danmarksturneen er kalenderen nemlig fyldt op resten af året med koncerter i Europa, USA og Asien med netop det program som debuteres på denne Danmarksturne.

Chris Minh Doky betjener selv kontrabassen, og resten af trioen udgøres af Poul Reimann, der spiller piano og keyboards samt Jonas Johansen på trommer og percussion.

Chris Minh Doky er født i Danmark af en dansk mor og vietnamesisk far. Som 18-årig flyttede han til New York, hvor han hurtigt blev en del af den unge scene. 

Som 21 årig blev han opdaget af Mike Stern og gik fra at spille på gaden og små klubber til at turnere internationalt og tilbudt plade- og sponsorkontrakter.

Siden kom han også med på scenen hos andre legendariske artister og deres orkestre; Michael Brecker, David Sanborn, Randy Brecker, Ryuichi Sakamoto, Lalah Hathaway, Brecker Brothers, Jeff Tain Watts, Michele Camilo, Trilok Gurtu og Birelie Lagrene.

Sammen med sin bror, Niels Lan Doky, har Chris Minh Doky udgivet under navnet “Doky Brothers” i 1995 og 1996. 

Som solist fik han i 1998 sit internationale gennembrud med Blue Note albummet “Minh”, samme år som han producerede og indspillede Sanne Salomonsens “In a New York Minute”. Siden 2010 har Chris Minh Doky koncentreret sig om sine to orkestre; New Nordic Jazz og The Nomads. 

Chris Minh Doky er flere gange i diverse musik og basmagasiner blevet stemt ind som værende blandt verdens 10 bedste bassister. Han har været nomineret til adskillige amerikanske Grammy’s og blev i 2010 udnævnt til Ridder af Dannebrog.

Find vej

Skive Theater er beliggende Theaterpladsen 10, 7800 Skive

Parkering

Skive Theater har gratis p-pladser lige udenfor døren.

Garderobe

Grundet Covid-19, kan vi desværre ikke tilbyde garderobe pt. Vi anbefaler at lade overtøjet blive i bilen, hvis man ikke ønsker at medbringe det i salen.

Bar

Før og efter alle alle show vil baren i Skive Theater være åben.

Måske er du også interesseret i: