Curtis Stigers (USA)

KulturCenter Skive, Spar Nord Salen
Køb billet

Crooneren Curtis Stigers vender tilbage til Skive – og vi kan ikke forestille os andet end at han charmerer publikum med en blanding af egne sange og evergreens, når han fredag den 22. oktober giver koncert i KulturCenter Skive.

Amerikanske Curtis Stigers kendes som både sanger og saxofonist. Men måske kendes han allermest som en storslået entertainer, der brød igennem i 1991 med hittet ”I Wonder Why” og fortsat optræder med både eget materiale og afholdte kendinge inden for det bedste af populærjazzens bagkatalog.

”En verdensstjerne”, bliver Curtis Stigers, der nu to gange tidligere har været i Skive, betegnet. Men det er ingen hemmelighed, at »verdensstjerner« ofte markedsføres som sådan – uden at være det. Publikum bruger efterfølgende dage på at folde tæerne ud efter at have oplevet forfaldet – og en svag afglans af en stjerne.

Sjældent har betegnelsen ”verdensstjerne” dog været mere sandfærdig end da Curtis Stigers kom til Skive med sin kvintet – og sikken fantastisk aften, det blev.

Det blev en all American stjerneparade foruden Curtis Stigers egne kompositioner som festlige ”Hooray for Love”, og så serverede han sange af Emmylou Harris, Steve Earle og Bob Dylan. Blandt de sidste sange var en Lennon-klassiker, og der var ikke ligegyldig smalltalk, der faldt mellem sangene.

Men det var ikke alene udvalget af sange, der imponerede – det gjorde bestemt også Curtis Stigers’ musikere. Det svingede, og publikum sparede ikke på de velfortjente klapsalver. Og saxofonen – den tog han sig selv af, så man kunne høre, hvor mange sider, det enestående talent har.

Curtis Stigers har passeret de 50 år, men det er kun hårets mørke farve, der har fået et par knivspidser salt. Han er ikke ramt af en slidt og medtaget stemme, der har fået for meget af turnélivets glæder.

Curtis Stigers sang i 2014 faktisk – ifølge Folkebladet – endnu bedre end dengang i 90’erne, da han havde de store verdenshits »All That Matters« og »I wonder why«. Klapsalverne var bragende og stående – og der var faktisk grund til at råbe »Hurra« for Curtis Stigers.

Curtis Stigers har gennem en flot karriere optrådt med kunstnere som Prince, Elton John og Bonnie Raitt. Stigers løfter den musikalske arv fra eksempelvis Frank Sinatra åbenlyst, når han med sit band ruller repertoiret ud og spiller på alle tangenter.

Forvent en storslået og samtidig intim aften, når Curtis Stigers’ smilende og fortællende sangstil fylder KulturCenter Skive med vellyd og god stemning.

Tilkøb en lækker 3-retters menu inden koncerten!

Find vej

KulturCenter Skive er beliggende Skyttevej 12-14, 7800 Skive

Parkering

KulturCenter Skive har 650 gratis p-pladser lige udenfor døren.

Garderobe

Grundet Covid-19, kan vi desværre ikke tilbyde garderobe pt. Vi anbefaler at lade overtøjet blive i bilen, hvis man ikke ønsker at medbringe det i salen.

Bar

Før og efter alle alle show vil baren ved Koncertsalen være åben.

Pausebar

Som noget nyt tilbyder vi nu også fri bar i pausen med øl, vand, vin og udvalgte drinks.
Herudover er der snacks på bordene og adgang til særskilte toiletter.
PauseBar foregår i Spar Nord Lounge.

Adgang til PauseBar skal købes i baren ved Koncertsalen inden showet starter.

Måske er du også interesseret i: