Daniel Rye

KulturCenter Skive, Spar Nord Salen
Køb billet

398 dage som gidsel hos Islamisk Stat

Daniel Rye blev som freelancefotograf under en reportagetur i 2013 pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.

Det fortæller Daniel Rye om i sit foredrag i KulturCenter Skive – på en levende, åbenhjertig måde og med rystende detaljer om sit fangenskab hos Islamisk Stat i Syrien. 

Han giver et sjældent indblik i det mareridt, som han gennemlevede som gidsel – en på én gang forfærdelig og gribende historie, der vil holde dig opslugt fra start til slut.

I 13 måneder blev Daniel Rye holdt som gidsel af IS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa. 

Efter løsesumsforhandlinger løslades Daniel den 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler og Daniels medfanger, én efter én. Heriblandt amerikaneren James Foley.

James Foley blev det første offer for de videodokumenterede henrettelser af IS, der gik verden rundt. Under deres tilfangetagelse blev han nær ven af Daniel Rye, og det var Daniel Rye, der viderebragte Foleys ”brev” og afsked til familien. 

En afsked, som Daniel Rye fik overbragt mundtligt og memorerede.

Daniel Ryes fangenskab blev af hensyn til hans sikkerhed først kendt for den brede offentlighed efter hans løsladelse, da medierne også af sikkerhedsmæssige årsager afholdt sig fra at dække historien.

Daniel Rye fortæller sin grufulde historie om, hvordan mennesker overlever tortur og fangenskab, skaber venskaber og bevarer håbet, når det ser allermest sort ud. En historie, der understreger menneskets ufattelige overlevelsesdrift, og en historie hvor virkeligheden overgår fantasien.

Daniel Rye fortæller om, hvordan hans familie iværksatte en indsamling til løsesummen, og kredsen af mennesker, der blev indviet i den offentlige hemmelighed, dermed blev større. Det var en stor risiko at løbe i bestræbelserne på at få deres søn og bror hjem.

Daniel Rye fortæller også om, hvor svært det er at vende tilbage til en helt almindelig hverdag igen.

Vi kan se frem til en gribende, hudløs ærlig, levende og sjælden beretning om et 13 måneder langt mareridt i KulturCenter Skive. Et mareridt, der for Daniel Rye heldigvis endte med frigivelse. Hans oplevelser skildres også i Puk Damsgaards bog ”Ser du månen Daniel”.

Tilkøb en lækker 2-retters menu inden foredraget!

Find vej

KulturCenter Skive er beliggende Skyttevej 12-14, 7800 Skive

Parkering

KulturCenter Skive har 650 gratis p-pladser lige udenfor døren.

Garderobe

Garderoben koster 20 kr. og lukker 30 min. efter endt arrangement.

Bar

Før og efter alle alle show vil baren ved Koncertsalen være åben.

Pausebar

Som noget nyt tilbyder vi nu også fri bar i pausen med øl, vand, vin og udvalgte drinks.
Herudover er der snacks på bordene og adgang til særskilte toiletter.
PauseBar foregår i Spar Nord Lounge.

Adgang til PauseBar skal købes i baren ved Koncertsalen inden showet starter.

Måske er du også interesseret i: