Fem kvarter ved 200 grader

Fem kvarter ved 200 grader 

Skive Theater
Køb billet

Hans Rønne er tilbage med sit skarpe blik for det mellemmenneskelige og hverdagshumoristiske.
5 kvarter ved 200grader er veludført og vedkommende køkkenkomik, men det, som er i ovnen, er snarere en lun mandekomedie end en hed klimadebat. Det er dagen før påske. Toke er sammen med sin svigerfar kørt op til ødegården på Hallandsåsen, hvor hans egen far venter på dem. Planen er, at de tre mænd skal forberede påskemåltidet, så alt står klappet og klart, når kvinderne dukker op dagen efter.
           
Hygge er udgangspunktet, og spørgsmålene om krydderisammensætning og stegetid finder svar gennem jokes og venskabelige drillerier. Men som forberedelserne skrider frem, viser det sig, at de tre gode mænd har vidt forskellige syn på klima, økologi, landbrug og ja… tilværelsen generelt.

Hans Rønne er tilbage med en jordnær klima­ fortælling om, hvor langt ens holdninger kan strækkes, når kærlighed og fredelig sameksistens trækker i den anden ende. Tre mænd og to generationer sættes i denne nye forestilling sammen i en intens påskefrokostforberedelse på en ødegård i Sverige. Allerede tidligt i handlingsforløbet fornemmer man, at det godt kan gå hen og blive en noget anspændt affære. Scenografien af Gitte Baastrup understøtter med sit kaotiske sammenrend af ødegårdsromantiske møbler fornemmelsen af, at alt for mange personligheder, generationer og holdninger er presset ind på lidt for få kvadratmeter. Kaosset under den høflige overflade antydes løbende af små musikalske mellemspil, hvor fri jazz markerer overgangene mellem scenerne. Ellers er virkemidlerne holdt ganske simple: hverdagslige kostumer, en let gylden belysning og ingen distraherende baggrundsmusik. Fokus er på de familiære relationer mellem mændene, der langsomt udfolder sig under madlavningen i et flot timet hændelsesforløb.

Fælles forestilling “Teater i Tiden”/Skive Teaterkreds

Medvirkende:

Bo Stendell Larsen, Thomas Jacob Clausen, Bue Wandahl

Producent: Teatret Svalegangen

Dramatiker, forfatter: Hans Rønne og Thomas Jacob Clausen

Lysdesigner: Poul Jespsen

Lyddesigner: Ise Klysner Kjems

Scenemester: Folkes Garage

Scenograf: Gitte Baastrup

Scenograf: Gitte Baastrup

Varighed: 1 time 15 min uden pause

Pris: A billet 175,- /B-billet 140,-

Find vej

Skive Theater er beliggende Theaterpladsen 10, 7800 Skive

Parkering

Skive Theater har gratis p-pladser lige udenfor døren.

Garderobe

Garderoben koster 20 kr. og lukker 30 min. efter endt arrangement.

Bar

Før og efter alle show vil baren i Skive Theater være åben.

Måske er du også interesseret i: