Michelle Birkballe & Band

Skive Theater
Køb billet

To af landets absolut sejeste rockstemmer fra hver sin generation mødes, når Michelle Birkballe inviterer Danmarks rock’n’roll konge Rock Nalle med på landevejen. 

Et af deres stop bliver Skive Theater, hvor de tidligere har stået i front for helt fantastiske aftener.

Ja, det er altså forskellige generationer, der mødes, men musikalsk er rødderne solidt plantet det samme sted. I den sorte amerikanske musik – rock’n’roll, soul og blues.

At 78-årige Nalle har levet et hårdt liv er ingen hemmelighed, men stemmen er på toppen og udtrykket er stærkere end nogensinde.

Som Michelle Birkballe siger:

“Dette er også en hyldest til Nalle – det har han sgu fortjent! Jeg har samlet et hold af musikere, der har spillet med ham igennem tiden og som virkelig mestrer lige præcis denne genre. Det bliver ikke bedre, så I kan godt glæde jer!”.

Det gør vi – og vi ved, hvad vi har i vente:

Michelle Birkballe og Nalle bakkes op af Birkballes band, som her består af to brødre fra Vestsalling. Jakob Baumgartner på guitar, Josef Baumgartner på piano, men også Ulrik Bust på saxofon, Jakob Skytte på bas og Eddi Jarl på trommer. Skytte, Jarl og brødrene Baumgartner er faste folk hos Michelle Birkballe. Ulrik Bust har tidligere indspillet med blandt andre Nalle, Kent Thomsen og Mojo Hands.

Nalle og Michelle Birkballe deler omtrent leadvokalerne lige imellem sig og synger desuden duet på en fremragende version af Sam Cookes ”Bring it on home to me”. Endvidere er Kim Wilsons ”I believe I’m in love with you” en duet mellem Birkballe og Jakob Baumgartner, og Jakob Baumgartner synger selv Ray Charles’ ”The jealous kind”.

Musikerne spiller alle forrygende. Jakob Baumgartners guitarsolo på ”Come back home” – en soul blues skrevet af Michelle Birkballe – er simpelthen til at tude over. Josef Baumgartner spiller hæsblæsende boogie-piano på Delbert McClintons ”Why me”, og Ulrik Busts saxofonsolo på Tom Waits’ ”Jersey girl” er gåsehudsfremkaldende. Og dét er bare solospillet – musikken sidder generelt bare i skabet hele vejen igennem.

Det samme gælder vokalerne. Få danske sangere har så meget levet liv i stemmen som Nalle, der er i fin form og i højt humør. 

Der er næppe nogen, der vil tro, at engelsk er Nalles modersmål, men lige som man ikke fortæller Bob Dylan, at han skal synge mere klart, er det formålsløst at forlange en bedre engelsk diktion af Nalle. Han lyder, som han skal, og hvad enten han synger ballader, blues eller rock & roll, gør han det, så velværen breder sig i kroppen.

Michelle Birkballe synger smukt kor bag ham, og når hun selv tager over, kommer de rå og uslebne kvaliteter frem i hendes stemme. Det er også nogle af de mest bluesy sange fra hendes katalog, vi får serveret – ”I could never sing the blues”, ”Come back home”, ”I still play my guitar”, ”Rock this party”.

Michelle Birkballes sange er blandet med covernumre, der ud over de allerede nævnte også tæller rhythm & blues-klassikere som Fats Dominos ”I’m ready”, ”Shake a hand”, oprindelig indspillet af Faye Adams. Vi kan også se frem til ”What am I living for”, der oprindelig var et hit for Chuck Willis.

Alle bliver serveret med sej, swingende spilleglæde. Man bliver glad i låget og sågar også indimellem bevæget – og vi glæder os til at se dem alle igen i Skive Theater. 

Find vej

Skive Theater er beliggende Theaterpladsen 10, 7800 Skive

Parkering

Skive Theater har gratis p-pladser lige udenfor døren.

Garderobe

Grundet Covid-19, kan vi desværre ikke tilbyde garderobe pt. Vi anbefaler at lade overtøjet blive i bilen, hvis man ikke ønsker at medbringe det i salen.

Bar

Før og efter alle alle show vil baren i Skive Theater være åben.

Måske er du også interesseret i: