Rasmus Lyberth

Skive Theater
Køb billet

Grønlands største, nulevende sangstjerne – den herboende sanger Rasmus Lyberth – er blevet fejret vidt og bredt for sine markante sange gennem 5 årtier. Hans spændende livsfortælling er netop blevet filmatiseret i dokumentaren Grønlands Stemme som får TV-premiere på DR2 den 26. oktober 2023 kl. 21:00. Premieren gør den i forvejen efterspurgte entertainer koncertaktuel. 

I filmen fortæller Lyberth om en karriere i musikkens tegn. En karriere, som gik fra upopulær italesætter af tabuer, til noget nær Nordisk kultfigur. Blandt fortællerne er Niels Hausgaard, Teitur, Lars Lilholt, Jørgen Mylius og Julie Berthelsen. Tilsammen tegnes et nuanceret billede af en unik sanger med en pragtfuld stemme. En stemme, som ikke alene har sunget sig til et internationalt fokus på Grønland, men som også har medvirket til at udvikle grønlændernes identitet. En stemme, som i mere end én forstand er blevet Grønlands Stemme.

I kølvandet på filmens TV-premiere – udstyret med intet andet end sin guitar – kan Rasmus nu opleves live. Koncerten, som består af en perlerække af Lyberths iørefaldende sange fra hans lange karriere, er en fin, folkelig, festlig og følsom oplevelse med såvel gamle hits som nye numre. Undervejs krydrer Rasmus med eksotiske fortællinger, sjove anekdoter og poetiske betragtninger fra et smukt liv fyldt med kærlighed. 

Rasmus er et utroligt åbent og ærligt menneske, og man lærer ham rigtigt godt at kende i koncerten. Særligt mærker man hans store karisma og sprudlende væsen. Hvis man ikke kendte Rasmus Lyberth før, kommer man med god sandsynlighed til at knuselske ham.

Da Rasmus tager fortællingen fra filmen op, vil det være en fordel, men ikke en betingelse, at have set filmen inden koncerten. 

Find vej

Skive Theater er beliggende Theaterpladsen 10, 7800 Skive

Parkering

Skive Theater har gratis p-pladser lige udenfor døren.

Garderobe

Der er gratis garderobe i foyeren. Garderoben er på eget ansvar.

Bar

Før og efter alle alle show vil baren i Skive Theater være åben.

Måske er du også interesseret i: