Opera: Rusalka

Operakino i Cinema4
Køb billet

Oplev opera på det store lærred i Cinema4

Antonin Dvoraks eventyropera Rusalka er baseret på middelaldersagnet om vandnymfen eller havfruen (i slavisk mytologi rusalka), der ønsker sig menneskeskikkelse af kærlighed til et menneske, sådan som det også optræder i H.C. Andersens eventyr Den lille havfrue. 

Instruktøren Christof Loy har erstattet ideen om søen, nymferne og eventyret med teatrets idé og brugt dette som en metafor for vanskelighederne med at kommunikere mellem to verdener, så en opera med en stum heltinde ses som problematisk. Rusalkas søstre, nymferne, er alle ballerinaer, deres far, Vodnik, er en tøvende teaterleder, mens deres stedmor, Jezibaba, administrerer billetkontoret. Rusalka er imidlertid på krykker med en dårlig fod. Disse teatermennesker lever på deres minder og adskilt fra den virkelige verden. Rusalka længes efter at rejse, hvor prinsen repræsenterer idealet for den virkelige verden. Hun er ‘helbredt’ af sin stedmor og men også forbandet. 

Det er et meget stærkt team med dirigenten Ivor Bolton, Asmik Grigorian som Rusalka, Eric Cutler som prinsen, Karita Mattila som stedmoren og Maxim Kuzmin-Karavaev som faren.

Mad & Film

Giv dig selv fri – glem opvasken og kombiner en god film med spisning i vores hyggelige café!

– God fornøjelse!

Find vej

Cinema4 er beliggende i KulturCenter Skive, Skyttevej 12-14, 7800 Skive

Parkering

KulturCenter Skive har 650 gratis p-pladser lige udenfor døren.

Garderobe

Grundet Covid-19, kan vi desværre ikke tilbyde garderobe pt. Vi anbefaler at lade overtøjet blive i bilen, hvis man ikke ønsker at medbringe det i salen.

Måske er du også interesseret i: