Sangskatten i Skive

Skive Theater
Køb billet

Musikalske gæster: Sys Bjerre og Soleima

Påskønnelsen af fællesskabet omkring de danske sange nåede under corona-pandemien nye højder – og det er en begejstring, som efterfølgende ikke synes aftagende.

Derfor er et ensemble, der går under titlen ”Sangskatten” dannet – og de når også Skive Theater til en aften fuld af fællessang og sangskat.

Sangskattens toptunede husorkester med Nikolaj Busk, Søren Koch og kapelmester Nikolaj Muldkjær guider os igennem en fællessangsaften med sange fra den danske sangskat – både de gamle og nye, og dem du måske ikke kender endnu.

Med på scenen denne aften har de inviteret to musikalske gæster som vil hjælpe med at synge, fortolke og udforske fællessangen og sangskatten:

Sys Bjerre blev for alvor kendt i 2008 med sangen om hende, der brændte sin kærestes lejlighed ‘lidt’ af. Siden har hun også kastet sig over at skrive musik til teater, musical og tv samt salmeskrivning. Ja, faktisk har Sangskatten haft en af Sys Bjerre salmer med i sanghæftet siden 2021.

Soleima har tidligere udgivet hit på engelsk, men har senest begivet sig ud i nye, dansksprogede musikalske eventyr. Til efteråret kan man desuden opleve hende fortolke andre danske musikeres musik, når hun deltager i TV2’s Toppen af poppen. Måske en smagsprøve på hvad vi får lov at høre, når hun gæsteoptræder sammen med Sangskatten?

Sangskatten har sin oprindelse som det københavnske spillested Vegas fællessangsprojekt. Med projektet har Vega fået fondsmidler til at udforske, opdatere og lege med, hvad der sker, når danskerne synger sammen. 

Med en ambition om at udvide og opdatere det danske fællessangsrepertoire og styrke det fællesskab, der opstår når man synger sammen, bliver spillesteder, arbejdspladser, skoler og helt særlige natursmukke beliggenheder inddraget, når Sangskatten inviterer til fællessang fra sund til klit.

Væbnet med en bunke sanghæfter byder Sangskatten, samt Sys Bjerre og Soleima op til fællessang med sange fra den store danske sangskat – nøje udvalgt af både Sangskatten og de musikalske gæster.

Find vej

Skive Theater er beliggende Theaterpladsen 10, 7800 Skive

Parkering

Skive Theater har gratis p-pladser lige udenfor døren.

Garderobe

Der er gratis garderobe i foyeren. Garderoben er på eget ansvar.

Bar

Før og efter alle alle show vil baren i Skive Theater være åben.

Måske er du også interesseret i: