Turandot

Opera på det store lærred i Cinema4
Køb billet

Puccinis sidste opera

Kendes Giacomo Puccinis opera mest for arien ”Nessun Dorma” eller for komponistens øje for skildringen af varmblodige mennesker af jævne kår?

Puccinis operaer som ”La Bohème”, ”Tosca”, ”Madama Butterfly” og ”Turandot” er blandt de hyppigst opførte i verden – og Puccinis orkestrering viser stærk indflydelse fra Verdi og endda Wagner

Opførelserne tilpasses specifikke orkestrale konfigurationer og orkesterfarver til det dramatiske øjebliks krav. Puccini har en enestående beherskelse af orkestrets farver og en helt særlig evne til at skabe atmosfære gennem orkestret.

Med ”Turandot”, operaen om den iskolde sagnprinsesse, bevægede komponisten sig ind på et nyt territorium, men resultatet blev ikke mindre Puccinisk.

Verdens førende operahus, La Scala Operaen i Milano, har sat alle sejl til med denne nye opsætning af Riccardo Chailly (musikregissør) og med Bruno Casonis omarbejdelse af tredje akt. Verdensstjerner som Ninna Stemme som prinsessen og Aleksandrs Antonenko i de bærende roller.

I ”Turandot” forenes det storslået eventyrlige med det følelsesfuldt melodiøse, og kinesiske folkemelodier flyder umærkeligt sammen med ærkeitaliensk klang. Puccini var nået til tredje akt af ”Turandot”, da han døde. Det blev Franco Alfano, en elev af Puccini, der fuldførte operaen. 

Det er historien om prinsessen med et hjerte af sten. For at vinde hende skal bejlerne besvare hendes gåder – eller dø. Den smukke prins Calaf som kommer til Turandots rige, er oprigtigt forfærdet over hendes grusomhed, og samtidig fortryllet af hendes skønhed. Hun fortryller hurtigt den usikre prins, og han melder sig som bejler-

”Turandot” kan opleves på det store lærred i Cinema4 – direkte fra Milano, og tættere på at være der selv og på operaens bedste pladser kommer man næppe. 

Find vej

Cinema4 er beliggende i KulturCenter Skive, Skyttevej 12-14, 7800 Skive

Parkering

KulturCenter Skive har 650 gratis p-pladser lige udenfor døren.

Garderobe

Grundet Covid-19, kan vi desværre ikke tilbyde garderobe pt. Vi anbefaler at lade overtøjet blive i bilen, hvis man ikke ønsker at medbringe det i salen.

Måske er du også interesseret i: