ArtCinema4 er nomineret til kulturpris

Med sin nominering af Artcinema4 anerkender Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland den nye Artcinema4, der i 2021 blev en realitet som følge af en udvidelse af biografen Cinema4 i KulturCenter Skive (KCS).

”Vi er naturligvis yderst benovede og glade for, at Kultursamarbejdet med nomineringen anerkender og påskønner, at KCS i en ellers svær Corona-tid er gået mod strømmen og har udviklet og investeret i et nyt tiltag, der ikke fandtes i Kultursamarbejdets medlemskommuner. 

Det siger direktør for KulturCenter Skive, Knud Bjerre. Han uddyber:

”Fra jeg fik idéen ved det årlige filmtræf i Svendborg i august 2020, og til jeg havde fået bestyrelsens accept til at gå videre med den, gik der under en uge. Også Spar Vest Fonden, der ejer jorden, hvor der skulle bygges en ny sal til almindelige film, så vi kunne omdanne den mindste af de eksisterende sale til ArtCinema4, var hurtigt med på idéen. Derfor gik der også kun 13 måneder fra idéen blev født og til vi var klar til at åbne,” siger Knud Bjerre.

Det tekniske ved byggeriet styrede biografchef Martin Sørensen med sikker hånd, så biografen har det bedste i lyd og billede.

”Jeg fik lov til at vælge det visuelle udtryk med de grønne stole, de specialfremstillede borde fra Vines og de ombyggede Verner Panton VP9 lamper,” siger Knud Bjerre.

Da de fysiske rammer var på plads, hev han fat i en helt særlig filmkender: Tobias Høybye, der er lærer af uddannelse.

”Han havde faktisk selv henvendt sig efter den første artikel om vores planer havde været i Skive Folkeblad. Det er for en meget stor del Tobias’ fortjeneste, at indholdet er blevet så godt, for han er rigtig god til at kuratere. Jeg tænker tit over, hvor usandsynlig heldigt det var, at vi i Skive havde en sådan kapacitet og ”filmnørd” boende med et stort uforløst potentiale. Han brænder for, at ArtCinema4 skal blive en succes og har en meget stor del af æren for at den rent faktisk også er blevet det,” vurderer Knud Bjerre. 

Hans oplevelse er, at Artcinema4 har fået godt fat i publikum. ”Vi ved, at det tager tid at ”opdrage” folk til også at se smalle film. Siden åbningen i oktober har vi – trods nedlukning i en del af december og januar – præsenteret flere end 50 film. Flere af dem med en relevant indledning om emnet eller en kulinarisk oplevelse, der hænger sammen med filmen,” fortæller direktøren.

Se forårets program her: