Nedlukninger gav tid til forbedringer af kulturcentret

PRESSEMEDDELELSE

Gæster kunne KulturCenter Skive ganske vist ikke tage imod under de to bølger af corona, men til gengæld var der hverken stille eller øde.

Håndværkere havde en jævnlig gang i kulturcentret, da der blev uventet ro til store forbedringer, ombygning og renovering.

Allerede inden udbruddet af covid-19 var der taget fat på ombygning og renovering af lokalerne i motionscentret.

– Investeringen det seneste par år i nye maskiner og nyt udstyr har styrket centrets position og øget medlemstallet. Senest er der investeret i teknik, der ved hjælp af en adgangsmølle og ansigtsgodkendelse gør det muligt at holde centret åbent i døgndrift, fortæller direktør Knud Bjerre.

Der er bestilt for 2,7 millioner kroner nyt træningsudstyr, der bliver leveret til efteråret. 

– Også i badeland har der været pænt med besøgende, og her er nedlukningen også blevet brugt på at renovere. I foråret blev halvdelen af loftet skiftet, og under den seneste nedlukning er tiden blevet brugt på at skifte de øverste fliser i de fire specialbassiner, således at alt fremstår tip-top og velvedligeholdt, siger direktøren.

Han glæder sig til, at der kommer en klar udmelding om, hvornår det samlede badeland kan åbne igen.

Også biografen er blevet gået efter i sømmene.

– Vi skal hele tiden tilbyde biografgængerne et varieret udbud, den nyeste teknologi og optimal komfort. Derfor er der i regnskabsåret investeret et betydeligt beløb i luksusstole. Nu har så alle sale fået luksusstole. I efteråret blev det besluttet at bygge en ny sal 4, der dels skal give mulighed for at vise Art Cinema og mere smalle film, men også skal give mulighed for ekstra visninger, når de store blockbusterfilm spiller, forklarer direktøren. 

Den nye sal forventes at åbne til oktober, og er årsag til, at biografen har ændret navn til Cinema4.

Men Knud Bjerre understreger, at ledelsen i kulturcentret – trods de mange forbedringer – ikke læner sig tilbage.

– Der er i året foretaget en række ekstraordinære investeringer, specielt med renovering af området ved Indgang B, Interfjord Arena og Hal B samt alle kursus- og konferencelokaler. Vi vil det kommende år fortsat have fokus på at modernisere centrets fremtoning til glæde for de mange brugere og gæster, slår Knud Bjerre fast.