Medy & Håndarbejdshuset

Et jubilæum i form af det første halve århundrede i den samme familie venter lige rundt om hjørnet for to butikker i én i Skives midtby – Médy og Håndarbejdshuset. Her vrimler det altid med kunder, der prøver tøj eller vælger garn.

Indehaveren Lotte Dybdahl var blot en baby, da hendes mor, Methe Dybdahl, i 1973 overtog forretningen ”Syboden”, der har eksisteret siden 1954. Selv om Methe Dybdahl allerede var mor til datteren Lone foruden nyfødte Lotte, kastede hun sig uforfærdet ud i et liv som aktiv erhvervskvinde og gav sin forretning vokseværk. Og hun er der endnu, for såvel mor som datter nyder hverdagen sammen.

Faktisk var Lotte Dybdahl på vej til en elevplads på et lokalt hotel, men i ventetiden valgte hun at arbejde hos sin mor, der ellers umiddelbart var betænkelig ved at ansætte sin datter. Men Lotte Dybdahl endte med at lande på sin rette hylde i butikken og på sin hjemegn, hvor hun kender mange af de trofaste kunder gennem årtier. 

Frem til 1990 var det udelukkende alt til håndarbejde, det handlede om, men i 1990 fik garn og strikkepinde selskab af fem bøjler med italiensk tøj. Det greb om sig, og i dag rummer forretningen ikke alene masser af garn af mærker som Hjertegarn, Sandness Garn, Langyarns og mange flere.

Talrige bøjler rummer også smukt og farverigt tøj af de fineste materialer og af en kvalitet, som ikke lige fås overalt – Marta, Janne K, Bessie Jeans, Street One og især Laurie, som har været i butikken i over 20 år. Tøjet kan også suppleres med smukke smykker.

I 2015 byttede mor og datter roller, da Lotte Dybdahl overtog sin mors forretning. Men Methe Dybdahl ser ingen grund til at trække sig tilbage, og Lotte Dybdahl tilskynder det heller ikke. Selv om forretningen er arbejdsplads for adskillige veloplagte og servicemindede medarbejdere, har mor og datter selv talrige kunder, der går direkte til dem, når de vil udvide garderoben eller tage fat på et nyt strikketøj.