Næste år bliver øllet bedre

Næste år bliver øllet bedre

Skive Theater
Køb billet

Om hjemmebryg og sammenhold

Af Erling Jepsen

Der sidder to mænd i en mandehule og smager på øl… Det kunne være indledningen på en vittighed, men i Erling Jepsens “Næste år bliver øllet bedre” er det skam ramme alvor for Orla og Jørgen, spillet af Jesper Asholt og Thomas Mørk.

De to venner har i årevis arbejdet på at raffinere både vin- og ølbrygning. Den lidenskabelige interesse for hjemmebrygning drukner hverdagens sorger og livets bekymringer om børnene, der tager afstand fra deres fædre, konerne der er utro, og cheferne der er tyranniserende. I deres iver efter at få øllet til at blive bedre end sidste år, prøvesmager de på livet løs, og snart ligner det mere en afhængighed end en hobby. I et bedugget øjeblik sender de hinanden på en fantasirejse til Sydfrankrig, hvor vinglasset aldrig er tomt, og kvinderne altid er varme. Virkeligheden er dog langt køligere, for det viser sig, at Orla og Jørgens øl-eventyr har ført til, at de er havnet på en afvænningsklinik.

Erling Jepsens dramatik er, ligesom hans romaner, ofte præget af en underfundig og underspillet humor, selv når temaerne er alvorlige. De mennesker, vi møder gennem Jepsens spidsfindige blik, gør ikke stort væsen af sig, men de gør indtryk. Det gælder også Jørgen og Orla, der muligvis befinder sig i en mandlig midtlivskrise, men holder sammen i håbet om, at ’næste år bliver øllet bedre’.

Erling Jepsen indledte sin forfatterkarriere som prisbelønnet dramatiker og er tillige en særdeles kendt og anerkendt forfatter af romaner som Frygtelig lykkelig, Den sønderjyske farm, Erna i krig og Vindueskiggeren blot for at nævne nogle få af Erling Jepsens mange prisvindende romaner, hvoraf flere er filmatiseret. Erling Jepsen fik sit folkelige gennembrud med den delvist selvbiografiske roman Kunsten at græde i kor, som blev filmatiseret i 2007 med netop Jesper Asholt i hovedrollen.

Jesper Asholt fejrer med Næste år bliver øllet bedre sit 40-års skuespillerjubilæum.

INSTRUKTION: Joy-Maria Frederiksen

MEDVIRKENDE: Thomas Mørk og Jesper Asholt

Producent: Folketeatret

Varighed:  110 min incl. pause

Pris: A: kr. 300,- / B: kr. 275,-

Find vej

Skive Theater er beliggende Theaterpladsen 10, 7800 Skive

Parkering

Skive Theater har gratis p-pladser lige udenfor døren.

Garderobe

Garderoben koster 20 kr. og lukker 30 min. efter endt arrangement.

Bar

Før og efter alle show vil baren i Skive Theater være åben.

Måske er du også interesseret i: