Chef’s Table
Kokken i KCS Café & Restaurant i KulturCenter Skive (KCS), Jakob Brøndum Nederby, har ry for at være blandt Skive-egnens absolut bedste kokke.
Sveden springer ikke frem på panden af Jakob Brøndum Nederby, selv om han tilbereder julefrokost til mere end 3000 gæster i KCS. Han er kendt for at bevare ro og overblik, og da Chefs Table også leverer til Skive Theater og mad ud af huset bl.a. til private virksomheder, store som små, er der ikke mange skibonitter og sallingboer, der ikke har smagt Jakobs lækre mad.
Ikke alene tryller han gerne gourmetmad frem i køkkenet i KCS og Skive Theater. Jakob Brøndum Nederby klarer også middagen før eller efter en god film i Cinema4, hvor han i høj grad er medvirkende til, at konceptet Mad & Film er en succes. Jakob Brøndum Nederby og hans medarbejdere serverer også gerne kaffe eller frokost for de besøgende i KCS.
Jakob Brøndum Nederby bruger i sit køkken overvejende danske råvarer, der bærer præg af høj dyrevelfærd. Det betyder, at der serveres krogmodnet tunggris, gastro kalv, rodfrugter fra Langeland – og fra Færøerne kommer den mest fantastiske og velsmagende laks.
Køkkenet i KCS er langt fra Jakob Brøndum Nederbys første. Siden kokkeuddannelsen i 2001 har han været frontfigur i adskillige køkkener – Restaurant Barbara på Gl. Skivehus, kok på en boreplatform i Nordsøen, faglærer i grundforløbet madlavning på Teknisk Skole i Skive, ansat i grossistfirmaet AB Catering i Holstebro og fra 2018 forpagter af Nr. Søby Hallens cafeteria. I 2023 vendte Jakob Brøndum Nederby tilbage til KCS, hvor han har været tidligere.
I køkkenet i kulturcentret er der gang i gryder, potter og pander i hele sæsonen fra september til og med marts, mens ”mad ud af huset” kun står stille i fem uger om året.