Chokolet
Chokolet – eller Bonbonnieren som mange endnu kalder den – er ikke bare blandt de ældste butikker i Skive. For mange skibonitter, sallingboer, fjandboer og turister i alle aldre hører den også til blandt de allermest populære.
I dag er det Helene Nielsen, der ejer den hyggelige butik i Nørregade i Skive, og det har hun gjort siden december 2017, da hun overtog efter Rita Thomassen, der gik på efterløn efter 19 år bag disken.
Samtidig med overtagelsen er butikken blevet renoveret, lige som Helene Nielsens gode italienske chokolader, vin, kager og mange andre lækkerier fra Italien og fra virksomheden Chokolet.
Derfor kan du nu også nyde importerede lækkerier ude eller inde eller til at tage med hjem fra butikken, der også sælger andet godt til den søde tand – herunder varme hjemmelavede belgiske vafler med is samt chokolader fra kendte Sv. Michelsen. Man kan få chokolade fra Katrine Andersen og håndlavede flødeboller fra Chokoladekurven i Thisted, Thy-specialiteter fra Thya, de kendte håndlavet bolcher fra Skagen, økologisk the og håndlavede karameller fra Karamelleriet.
Der er altid mange forskellige lækre kager at vælge mellem. Er du mere sulten, kan du få en gulerodsbolle med ost til din håndlavede cafe latte, cappuccino eller lignende lavet på frisk mælk
Firmagaver eller værtindegave laver butikken lige efter din smag og pris – de lækre gavekurve kan også fyldes med produkter fra lokale producenter som bl.a. Staarup Håndbryg, By Bit, Fru Østergaard og keramik fra Keis & Fiedler, som butikken har tæt samarbejde med.
Milkshakene har sit udspring fra ikoniske Sunes Burgerbar, der engang lå midt i Skive. Stedet var en af de første rigtige burgerbarer uden for storbyer som København, og den blev snart samlingssted for egnens unge. Her mødtes man, spiste en Sunes Burger og drak en Sunes Milkshake. Burgerbaren er lukket for mange år siden, men de berømte milkshakes kan du heldigvis stadig få.
“Vi har den samme maskine her i butikken, som blev brugt i Sunes Burgerbar i sin tid, og milkshakene er stadig enorm populære. Alle, der er opvokset på egnen og var ung i 80´erne, kender dem fra deres ungdom, og de har givet smagen for dem videre til deres børn. Du kan få dem med forskellig smag – jordbær, chokolade, vanilje og banan, og der må gerne mixes. Mange har en favorit – for eksempel banan og jordbær”, fortæller Helene Nielsen.
Bonbonnieren/Chokolet har åben hver dag undtagen søndag, og du kan både sidde ude og inde, når du skal nyde de lækre chokolader – og måske en Sunes Milkshake.