Galleri M

Galleri M på Petuniavej i Skive har eksisteret siden 2009.

”M” står for indehaveren og kunstneren Mona Jørgensen, der har talrige talenter at bringe i spil.

Som billedkunstner maler hun såvel figurativt som abstrakt – og værkerne er tilsat et tvist af humor og skævhed. Motiverne er hentet i hverdagens farver, landskaber, dyr og mennesker – og der tilstræbes snarere et stænk af en stærk personlighed end det perfekte.

Faktisk definerer Mona Jørgensen ikke sig selv som billedkunstner, men som kunsthåndværker – og det skyldes, at hun oplever fornemmelsen af at forme ting som noget helt unikt. At nogen har stået med et materiale mellem hænderne og gjort sig umage, uanset om det er keramik, tæpper, tøj eller mad, ser Mona Jørgensen som noget originalt i kontrast til det massefremstillede.

Mona Jørgensen har gjort sin hobby til en levevej, der også inkluderer håndlavet keramik, ligesom hun foreslår løsninger til boligindretning. Desuden skriver hun sange og taler til festlige lejligheder.

Igennem tillid, ordentlighed og dygtighed vil Mona Jørgensen gerne anerkendes – og vigtigst af alt er glæden ved arbejdet.

Sammen med ægtefællen Lasse Buhl har Mona Jørgensen to døtre, som ganske vist ikke længere bor hjemme. Men de er vokset op med galleriet på privatadressen.