Meissner + Sigh

Tegnestuen blev etableret i 1994 som en fusion mellem to af Skiveegnens helt gamle tegnestuer og har dermed rødder mere end 100 år tilbage i den lokale udvikling og historie.

Tegnestuen indledte et generationsskifte, da Dorte Sigh i 2008 blev partner og Marcus Meissner blev en del af ejerkredsen året efter. I 2010 skiftede firmaet navn til Meissner + Sigh.

Virksomheden lægger vægt på den individuelle løsning, der er udarbejdet til hver enkel opgave, hver enkelt kunde og hver enkel kontekst. Meissner + Sigh skaber arkitektur, som man forelsker sig i på grund af formen, og som man elsker på grund af funktionaliteten.

Det skyldes, at Meissner + Sigh forholder sig til den skandinaviske designtradition, der handler om stilrent design, kvalitet og funktionalitet.

God arkitektur har byggeteknisk en høj kvalitet, er udviklet med fokus på fremtidige krav, men især en arkitektonisk tilgang, der bunder i en analyse af kundens behov samt forholdende i konteksten. Der er altså intet facit, før en opgave påbegyndes, men arkitekturen udvikles gennem et fokus på kunden.

Med denne metode er Meissner + Sigh i stand til at tilbyde mere end det efterspurgte, uanset om der er tale om specielle lysforhold, en særlig planløsning eller behov for fred og ro.

Det stiller høje krav, for virksomheden er altid ambitiøse på byggeriets og bygherrens vegne, og det er kun muligt på grund af den interne kompetencesammensætning.

Indehaverne af firmaet er begge arkitekter MAA af uddannelse, derudover bemandes tegnestuen af et stærkt team, som består af arkitekter og konstruktører. 

Desuden har Meissner + Sigh en administrerende medarbejder og ofte både konstruktør- eller arkitektpraktikanter, der kan give et nyt indspark på tegnestuen. På denne måde støtter virksomheden også uddannelse inden for faget.

Både i arkitekt- og konstruktørgruppen er aldersspredningen stor, så rådgivning baseret på befordrende nytænkning og solid teknisk erfaring kan leveres. Det søges altid udnyttet ved sammensætning af de enkelte projektteams.

Meissner + Sigh har bredt kendskab til mange typer af opgaver – uanset hvilken skala opgaven er i, og hvor kunden befinder sig i processen. Arkitektfirmaet kan være med fra start og udvikle programmering og skitseringen på projektet og følger det til døren gennem detailprojektering, byggeledelse og bygherrerådgivning.

Tegnestuens arbejdsopgaver omfatter byggeriets mange facetter fra renoveringsopgaver til større nybyggerier da virksomheden har et tæt samarbejde med byggebranchen og følger de fremtidsrettede krav der forefindes.

Den brede erfaring på tegnestuen giver et godt kendskab til private, offentlige, institutions- samt erhvervsprojekter i Skive, Viborg og landet over.

Ligeledes arbejdes der med EU-udbud såvel som udbud i hoved- og fagentrepriser.

Meissner + Sigh har kontor i Thinggade 19 i Skive, og står bag en række lokale nybyggerier og renoveringer. Til dem hører renoveringen af Hotel Skivehus og udbygningen af KulturCenter Skive.