N.C. Nielsen

N.C. Nielsen bærer navn efter sin grundlægger.

Et af de helt store erhvervseventyr på Skive-egnen startede i 1946, da Niels Christian Nielsen åbnede en landsbysmedje på samme adresse i Balling, som virksomheden har domicil på i dag.

Som alle andre landsbysmede i 40’erne havde Niels Christian Nielsen fokus på at sko heste og smede jernringe til hjul, men sallingboen var samtidig god til at se muligheder i det stadigt mere mekaniserede landbrug. Forretningen blev efterhånden udvidet med landbrugsmaskiner, betonblandere og lifte til traktorer.

I 1970 tog Niels Christian Nielsen et skridt, der blev afgørende for, at N.C. Nielsen udviklede sig fra lokal aktør til en landsdækkende virksomhed: Han købte to brugte gaffeltruck i København, som hurtigt blev afsat og afslørede et stort potentiale i denne maskintype.

I dag er N.C. Nielsen Danmarks største leverandør af gaffeltruck, terminaltraktorer og specialmaskiner. Positionen er opnået gennem mange års målrettet arbejde med høj produktkvalitet og service.

N.C. Nielsen tilbyder komplette løsninger, der matcher alle udfordringer inden for intern transport. De udvikler individuelt tilpassede kundeløsninger – uanset om det gælder små palleløftervogne til intern logistik over store containertruck, mobile kraner, terminaltraktorer til havne eller de helt store heavy handling-maskiner.

N.C. Nielsen importerer og forhandler de verdenskendte brands fra Linde, Terberg, Konecranes, Seacom m.fl.  – og samarbejder med TII-Group omkring Scheuerle og Nicolas om SPMT-trailere. N.C. Nielsen forhandler desuden Allison transmissioner, TAB industribatterier og vores egenudviklede Lithium-ION batterier. Samtidig tilbyder firmaet sin egen serie førerløse truck fra NCN AGV.

Dagligt har virksomheden over 110 servicemontører på vejene. De bakkes op af en landsdækkende serviceorganisation – og suppleres af branchens største reservedelslager.

Desuden tilbyder N.C. Nielsen Skandinaviens største udvalg af brugte maskiner og udstyr – på nettet eller i det moderne showroom i Balling.

N.C. Nielsens sønner, Poul og Per Nielsen, står i dag for ledelsen af virksomheden. N.C. Nielsen beskæftiger i dag mere end 245 medarbejdere og omsætter for over 900 millioner kroner årligt.

N.C. Nielsen og de to brødre bag virksomheden modtog for kort tid siden æresprisen ved Skive Business Awards.