Radio Skive

Radio Skive er områdets største lokale medie, og stationen har under forskellige navne eksisteret siden 1984.

I dag er der ud over Radio Skive også Radio Alfa Skive og SOLO FM Skive, alle med forskellige formater. Foruden FM kan de 3 lokale radioer høres som netradio, på DAB og via gratis app.

Studier og kontorer ligger i Skive midtby på Nordbanevej, og her produceres alle udsendelser. De fysiske sendere og antenner er bl.a. placeret i Skives vartegn – masten på Dyreskuepladsen samt i Hald, Vinderup, Durup, Lem, Breum m.fl.

FM er fortsat den mest udbredte måde at høre radio, men også netradio og app er populære, hvilket giver lytterne mulighed for at tage deres lokale radio med på ferie, næsten uanset hvortil i verden rejsen går.

Men ingen radio uden passionerede medarbejderne, der brænder for at bidrage positivt til livet på Skiveegnen.

– Det gælder for studieværterne, der fra tidlig morgen til sen aften står klar med underholdning, god musik, informationer om alt fra arrangementer til vejr og trafik samt nyheder, og for konsulenterne, hvis primære opgave er at vejlede hver enkelt kunde, så deres markedsføring virker på bedst tænkelig vis.

– Driften af tre stationer finansieres 100% ved salg af radioreklame.

Det er gratis for alle at lytte til områdets lokalradioer døgnet rundt, og på hjemmesiden radioskive.dk kan interesserede bl.a. læse de lokale nyheder, deltage i konkurrencer, genhøre forskellige interviews og indslag samt finde musikken fra radioen i playlisten.

Selv om kommerciel radio er et nyere medie i konstant udvikling, har stationen i Skive efterhånden en del år på bagen. I dag er mange arbejdsgange anderledes og mere digitale end for 40 år siden, men målet er fortsat det samme, – at være en positiv del af livet på Skiveegnen.