Sjørup Group

Sjørup Group, der beskæftiger knap et halvt hundrede medarbejdere, fokuserer i dag udelukkende på det professionelle marked som maskinhandlere, servicemontører, værkstedsejere og distributører af reservedele.

Men da det blev grundlagt i 1963 af den nuværende direktør Ole Lauridsens forældre, Ragnhild og Jens Lauridsen, under navnet Sjørup Traktor, var hovedvægten lagt på at betjene omegnens landmænd med service og vedligeholdelse af traktorer og andre landbrugsmaskiner.

Som følge af generationsskiftet i den familieejede virksomhed udviklede Sjørup Traktor sig med tiden til et globalt foretagende med et stort netværk af forretningsforbindelser – forgrenet i både ind- og udland. 

Sjørup Group har opnået en stærk position som en af de fremmeste reservedelsspecialister og -forhandlere i Skandinavien og er leverandør til landbrugs- og entreprenørsektoren i både Danmark og udlandet.

Sjørup-virksomheden er især stærk på aksler og transmissioner, hydraulik- og dieselindsprøjtningssystemer samt bremsekomponenter og udvider løbende sit sortiment.

Et stort lager af reservedele og et tæt samarbejde med førende producenter af reservedele gør det muligt at levere nye originale reservedele direkte fra producenten.

Gennem årtier – nærmere betegnet siden 1982 – har Sjørup Group ophugget landbrugs- og entreprenørmaskiner til brugbare brugte reservedele. Det gør virksomheden til en af de mest erfarne på markedet i dag. Uden at vide det har virksomheden faktisk været pionerer inden for genbrug – også kaldet recycling og dermed været med til at udnytte de fælles ressourcer til det absolut optimale

Forretningsmodellen bygger på princippet om at få mest muligt ud af brugte eller skadede traktorer og entreprenørmaskiner. Enten sælges de til eksport eller også ophugges de til gode brugte reservedele.

På den måde forlænges levetiden på maskiner og komponenter, der er fremstillet af dyrebare råstoffer og bearbejdet med et stort energiforbrug. Dermed er virksomheden med til at formindske udledningen af CO2 til atmosfæren.