Thomas Andersen A/S

Thomas Andersen A/S er et byggefirma, som udfører arbejde i fag-, hoved- og totalentreprise. 

Med egenproduktion i tømrer- og snedkerarbejde, en række dygtige underentreprenører og et tæt samarbejde med arkitekter og ingeniører, varetager virksomheden alle typer af opgaver for sine kunder.

Fundamentet er således et bredt samarbejde, og opgaverne spænder lige fra mindre til- og ombygninger for private til større entreprisesager.

Firmaet drives fra hovedkontoret på Marienlystvej 35 i Skive, hvor der er moderne værksteds- og kontorfaciliteter. Derudover er der etableret en afdeling i Viborg.

Firmaet blev stiftet for lidt over 40 år siden. Tømrermester Thomas Andersen havde arbejdet i København, men valgte at vende hjem til Salling. Han ville starte sin egen virksomhed med udgangspunkt i en snedker- og tømrerforretning i Junget, der netop var lukket.

De første kunder var mindre og private, men væksten og stabiliteten var en realitet, da Thomas Andersen nogle år valgte at koncentrere sig mere om offentligt byggeri og boligselskaber.

Siden er det gået slag i slag, og for godt et år siden kunne Thomas Andersen overdrage virksomheden, cirka 55 ansatte og 11 lærlinge til sønnen Carsten Andersen.

Han er ny eneejer af virksomheden, men tjente sine lommepenge som fejedreng og arbejdsmand i virksomheden.

Virksomheden begyndte for alvor at vokse, da Thomas Andersen nogle år senere tog den beslutning at koncentrere sig mere om offentligt byggeri og boligselskaber.

Det lagde for alvor grunden til den vækst, Thomas Andersen A/S siden har været igennem.

Årene som fejedreng og arbejdsmand i faderens firma havde alligevel sammen med faderens engagement i virksomheden sat sig så fast hos Carsten Andersen, at han vendte karrieren om i 11. time.

– At levere et byggeri til en tilfreds bygherre. At få tingene til at lykkes og gå op i en højere enhed i forhold til alle samarbejdspartnere. Det er arbejdsglæde for mig, fortæller Carsten Andersen.

Efter at have færdiggjort tømreruddannelsen læste Carsten Andersen videre til bygningskonstruktør. Han prøvede vingerne af som byggeleder i Randers i et enkelt år, inden han blev byggeleder og senere beregner i Thomas Andersen A/S.